Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina na ostro

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina 1 kilogramów
szałwia 0.25 łyżek deserowych
sól 0.5 łyżek deserowych
chili 2 łyżek deserowych
kolendra 0.25 łyżek deserowych
ząbek czosnku 1 sztuk

Wykonanie:

1. Połączyć przyprawy i czosnek dodać tyle wody, aby powstała pasta, podzielić na 2 porcje. 2. Połową pasty z przypraw natrzeć mięso, odstawić przynajmniej na 3 godz. 3. Mięso piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (160o C) przez około 1/2 godz., podlewając małą ilością wody. 4. Odkryć, mięso posmarować pozostałą pastą i dalej piec przez 30-45 min. 5. Podawać pokrajane w ukośne plastry z puree z ziemniaków lub frytkami i sałatką wielojarzynową w sosie winegret. Proporcje dla 4-6 osób

Uwagi:

wieprzowina od szynki, czosnek posiekany, kolendra mielona


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER