Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina duszona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 0.25 kilogramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
woda 4 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

1. Mięso włożyć do małego rondla, zalać wodą, dodać resztę składników. 2. Wszystko zagotować, zmniejszyć płomień, dusić przez około 30 min., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlać 1-2 łyżkami wody. 3. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z jarzynami na ostro w occie ATJAR TJAMPUR MENTAH lub z sałatką z pomidorów. Proporcje dla 2, 3 osób

Uwagi:

Chuda wieprzowina pokrajana w paski, 1 łyżka sosu sojowego lub łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody, czosnek posiekany


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER