Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gulasz myśliwski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
tłuszcz 4 dekagramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
vegeta 1 łyżek deserowych
ogórek kiszony 1 sztuk
jałowiec ziarna według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Mięso pokroić na małe kawałki, posypać solą i mąką, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać wodą, wsypać przyprawę "Jarzynka", zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć do niego koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno jałowca, pokrojony na półplasterki ogórek, resztę mąki, wymieszać i chwilę pogotować.

Uwagi:

mielone ziarna jałowca


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Woyciech

Data: 2010-10-10

STAROPOLSKA potrawa w SZYBKOWARZE przygotowywana???? czego to nasi przodkowie nie wymyslili :D:D:D

Autor: staropolanin

Data: 2009-08-18

no tak jażynka i kostki rosołowe to jest to co nasi dziadowie mieli , pewnie od druidów z lidla lub auchan

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER