Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
vegeta 1 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
groszek konserwowy 1 sztuk
pieczarka 30 dekagramów
olej sojowy 6 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
wieprzowina bez kości 50 dekagramów

Wykonanie:

Mięso pokroić w paski lub w kosteczkę, posolić, posypać mąką obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, podlać rosołem, z wody i przyprawy "Jarzynka', dodać osączony groszek i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić potrawę pieprzem i, jeśli trzeba, solą.

Uwagi:

można użyć innego oleju, 1 mała puszka groszku konserwowego


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2006-10-04

pl.wikipedia.org/wiki/Szybkowar - to jest właśnie szybkowar:))) pozdrawiam:))

Autor: lemo

Data: 2006-10-04

nie mam pojecia co to jest szybkowar, jak to zastąpić zwykłymi "przyrządami" w kuchni?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER