Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Golonka gotowana (peklowana)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 3 ząbki
liść laurowy 5 sztuk
ziele angielskie 15 sztuk
pieprz ziarnisty 15 sztuk
goździk 4 sztuk
kolendra 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól 7 łyżek deserowych
woda 2.5 litrów
włoszczyzna 1 sztuk
golonka 1 sztuk

Wykonanie:

Pieprz, ziele angielskie i czosnek rozetrzeć, wszystkie przyprawy wymieszać. Wodę zagotować z solą i goździkami, po ostudzeniu dodać przyprawy, włożyć golonkę. Postawić na 2 tygodnie do chłodu, od czasu do czasu przewracać. Golonka przed włożeniem do zalewy musi być doskonal oczyszczona. Wyjętą z zalewy golonkę opłukać, zalać w szybkowarze wrzątkiem, zamknąć szybkowar i ogrzewać 90 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Teraz szybkowar otworzyć wrzucić oczyszczoną włoszczyznę. Zamknąć szybkowar i ponownie ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Marceli

Data: 2007-11-08

W szybkowarze wystarczy 60 minut i już jest mięciutka,prawie rozpadająca się.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER