Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Duszona wieprzowina

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 70 dekagramów
smalec 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pasta pomidorowa 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania

Wykonanie:

Pokrojone w plastry mięso, zbić lekko tłuczkiem, obrumienić na rozgrzanym smalcu, wyjąć i przełożyć do innego naczynia. W tym samym tłuszczu przyrumienić mąkę i drobno posiekaną cebulę, rozprowadzić wodą i zagotować. Do sosu włożyć mięso i dusić na bardzo małym ogniu, aż będzie miękkie, po czym dodać pastę pomidorową i śmietanę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER