Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Boczek (lub żeberka) duszony z cebulą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczek 60 dekagramów
cebula 2 sztuk
tłuszcz 3 dekagramów
kminek 1 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Boczek oprószyć solą i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wkroić oczyszczoną cebulę, również zrumienić, posypać kminkiem, wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru podzielić na porcje. Podawać z kartoflami i z surówką z kiszonej kapusty.

Uwagi:

60 dag chudego boczku (lub 70 dag żeberek)


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Andzia

Data: 2008-01-15

a co jak się nie ma szybkowaru?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER