Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Zając pieczony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
zając 1 sztuk
słonina 10 dekagramów
tłuszcz 6 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
cebula 5 dekagramów
olej 2 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
pieprz ziarnisty 10 sztuk
ziele angielskie 10 sztuk
jałowiec ziarna 10 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Zrobić zaprawę(włoszczyzna, cebula, olej, ocet,  listek laurowy, pieprz, ziele angielskie, ziarna jałowca, cukier). przyprawy zemleć, warzywa zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać cukier i ugnieść mocno, aż puszczą sok, wymieszać z olejem i octem. Mięso skruszałego zająca na 2 dni przed pieczeniem natrzeć i obłożyć zaprawą, po czym wynieść w chłodne miejsce. Po tym czasie otrząsnąć z mięsa warzywa z zaprawy, mięso naszpikować słoniną, posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, szybkowar zamknąć i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Uwagi:

Comber i udka z 1 zająca


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

co to jest comber??

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER