Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kurczak ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej jadalny 2 łyżek stołowych
kurczak 1 sztuk
sól 2 łyżek deserowych
woda 0.5 szklanek
szpinak 1 kilogramów
masło 3 łyżek stołowych
mleko 0.5 szklanek

Wykonanie:

1. Kawałki kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą zrumienione ze wszystkich stron. 2. Dodaę 1i1/2 łyżeczki soli, wlaę wodę i dusić na małym ogniu przez 20 min., aż mięso będzie miękkie. 3. Włożyć szpinak do garnka ze stopionym masłem, posolić, i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. 4. Dokładnie odcedzić szpinak, osączyć kurczaka z oleju, wymieszać mleko z kawałkami mięsa i ze szpinakiem. 5. Podgrzać na małym ogniu do wrzenia, kilkakrotnie mieszając. 6. Podawać z ziemniakami puree i mieszaną sałatką. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

Kuchnia Hawajska

kurczak bez kostek, pokrajany w kawałk, szpinak obrany, opukany, mleko sporządzone z proszku


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER