Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kura ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kura 1 sztuk
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
szpinak 0.5 kilogramów
kolendra 0.5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżek deserowych
masło 0.5 kostek

Wykonanie:

1: Kurę, cebulę i marchew włożyć do garnka, wlać tyle wody, aby wszystko przykryła. 2. Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godz., aż mięso będzie miękkie. Wywar odlać do innego naczynia. 3. Szpinak grubo posiekać. 4. Kolendrę i sól z czosnkiem utrzeć na pastę. 5. Do rondla z rozgrzanym masłem lub margaryną włożyć kawałki kury i pastę z przyprawami, smażyć przez 10 min. 6. Dodać szpinak i smażyć na średnim ogniu przez 10 min., kilkakrotnie mieszając. 7. Doprawić solą. 8. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko, oddzielnie podać wywar jako zupę, doprawioną do smaku solą i pieprzem. Proporcje dla 6-8 osób

Uwagi:

Kura pokrojona na porcje, kolendra zmielona, szpinak wypłukany, osączony


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER