Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kaczka nadziewana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 200 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
wołowina 200 gramów
ryż 50 gramów
kiełbasa 80 gramów
boczek 30 gramów
słonina 30 gramów
jajko 2 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
rozmaryn 1 sztuk
rosół 0.5 szklanek
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania

Wykonanie:

Mięso i kiełbasę drobno posiekać, zrumienić na podsmażonym z cebulą boczku i słoninie. Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Mięso, ryż, posiekany czosnek z natką pietruszki i jajka dokładnie wymieszać i przyprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Tak sporządzonym farszem nadziać oczyszczoną kaczkę i zaszyć odpowiednio mocną nitką. Piec 2 godziny na oliwie z dodatkiem rozmarynu w brytfannie pod przykryciem, polewając od czasu do czasu rosołem. Po upieczeniu zdjąć pokrywę i podrumienić kaczkę na silnym ogniu.

Uwagi:

Siekana natka pietruszki, gałązka rozmarynu


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kotek mysliwski

Data: 2007-05-07

kaczka nie smakowala najlepiej nadzienie jest bardzo kaloryczne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER