Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kaczka faszerowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
cebula 1 łyżek stołowych
bułka 2 sztuk
pieprz 1 łyżek deserowych
mleko według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sól według uznania
smalec gęsi 40 gramów
natka pietruszki 1 sztuk

Wykonanie:

Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.

Uwagi:

Cebula posiekana, pietruszka w pęczku


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: polecam

Data: 2011-01-15

Witam, Do kaczki polecam, Escudo Rojo 2004, Baron Philippe. Wino prezentuje aromaty dojrzałych owoców, malin oraz suszonej gruszki wraz z balsamicznymi, ostrymi nutami tytoniu. Delikatny smak kawy i czarnej porzeczki dominuje w ustach przechodząc w długi, przyjemny finisz. Polecam.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER