Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gęś z fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 4 sztuk
fasola 1 sztuk
olej sojowy 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 10 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
cebula 2 sztuk
śliwki suszone 10 dekagramów
rodzynki 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
bazylia 7 listków
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
woda według uznania

Wykonanie:

Roztartym z solą czosnkiem natrzeć kawałki gęsi, obrumienić na oleju w szybkowarze. Boczek i kiełbasę drobno pokroić, usmażyć z oczyszczoną i pokrojoną cebulą, śliwki wypestkować i pokroić. Wszystko wrzucić do szybkowaru. Wlać fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, dolać tyle wody, by pokryła zawartość szybkowaru, doprawić solą, cukrem i pieprzem, włożyć listki bazylii. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Uwagi:

4 porcje gęsi, szklanka suchej fasoli uprzednio namoczonej na noc


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER