Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Gęś w potrawce winnej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
olej sojowy 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 2 szklanek
marchew 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rozgrzać w szybkowarze olej, obsmażyć na nim kawałki gęsi i pokrojoną na 4 części cebulę. Gdy są rumiane, wsypać mąkę, wymieszać posolić i popieprzyć. Wlać wino, włożyć oczyszczoną marchew. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną. Uwaga. Do potrawki można dodać przetartą marchew.

Uwagi:

Gęś w kawałkach, zamiast wina może być zastępczo tyleż wody z octem winnym i kieliszkiem wódki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER