Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Gęś pieczona porcjowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
tymianek 1 łyżek deserowych
liście laurowe 2 sztuk
woda 0.5 szklanek
olej sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą, tymiankiem i rozkruszonymi listkami laurowymi (np. na noc). Rozgrzać olej, lekko obsmażyć na nim kawałki gęsi w szybkowarze, wlać wodę, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (na każdy następny kilogram gęsi dodawać po 15 minut).

Uwagi:

Gęś w kawałkach, tymianek lub macierzanka, mozna użyć innego oleju


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bob starszy

Data: 2007-02-17

nic specialnego

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER