Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gęś lub kaczka z brukwią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 75 dekagramów
brukiew żółta 50 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
majeranek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Do gotującego się w osolonej wodzie mięsa dodać obraną i pokrajaną w paseczki brukiew i majeranek (najlepiej świeżą gałązkę). Gdy mięso i brukiew będą już dostatecznie miękkie, wyłożyć je na miskę, a do wywaru wrzucić obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Po ugotowaniu dodać wyjęte uprzednio składniki, podgrzać, odstawić z ognia, przyprawić solą i pieprzem do smaku i przez 10-15 min trzymać jeszcze w cieple.

Uwagi:

Mięso gęsie lub z kaczki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER