Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Duszona pierś z gęsi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z gęsi 1 sztuk
kalarepa 1 sztuk
smalec gęsi 70 gramów
majeranek 1 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
marchew 2 sztuk
rosół według uznania
pietruszka 2 sztuk
wino białe wytrawne według uznania

Wykonanie:

Pierś gęsi umyć, osuszyć w ściereczce i posolić. Włożyć do garnka i pod przykryciem dusić do miękkości na tłuszczu gęsim razem z posiekaną cebulą i warzywami pokrojonymi w drobne plasterki. Polewać ją na przemian winem i rosołem, ostatni raz polać rosołem, a nie winem (zapach wina nie ulatnia się, a w przypadku tej potrawy, wino ma jedynie poprawić jej smak; pierś gęsi nie może pachnieć winem).


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Zioło

Data: 2009-11-13

Brzmi pysznie.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER