Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Migdałowa galaretka z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 2 szklanek
żelatyna 1.5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
mleko skondensowane niesłodzone 0.5 szklanek
aromat migdałowy według uznania
kompot owocowy według uznania

Wykonanie:

1. Żelatynę zalać małą ilością wody, odstawić na 5 min., wlać resztę wody, mieszając podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. W razie potrzeby przecedzić. 2. Do garnka wlać mleko, wsypać cukier i zamieszać, trzymać na małym ogniu ; przez 30 sek. 3. Zdjąć z ognia, przestudzić; dodać aromat, zamieszać, wlać do wypłukanego zimną wodą płaskiego naczynia, pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia: 4. Pokrajać galaretkę w kostkę, przełożyć do salaterki, dodać owoce pokrajane w mniejszą kostkę, wlać 1/2 syropu z owoców, wszystko wymieszać. 5. Wstawić do lodówki na godzinę. Proporcje dla 4-6 osób

Uwagi:

kompot z mieszanych owoców


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER