Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kompot ze śliwek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 15 dekagramów
woda 0.5 litrów
Cynamon według uznania
goździk według uznania
śliwka węgierka 40 dekagramów
przecier pomidorowy 6 dekagramów

Wykonanie:

Zagotować wodę z cukrem i przyprawami. Śliwki opłukać, oczyścić z szypułek. Wrzucić śliwki na wrzący syrop tak, by zakryły powierzchnię, powoli ugotować partiami. Śliwki wyjąć, ostudzić, syrop przecedzić, wlać do kompotierki. Do kompotu dodać przecier porzeczkowy lub inną pożywkę zawierającą witaminę C.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: :)

Data: 2009-09-25

po jaką cholerę w składnikach podany jest przecier pomidorowy skoro w przepisie dokładamy porzeczkowy?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER