Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kompot z weków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kompot z weka 0.5 litrów
cukier według uznania
przecier z porzeczek pasteryzowany 5 dekagramów

Wykonanie:

Odcedzić zalewę z kompotu, przyprawić do smaku cukrem (przed dodaniem cukru rozrzedzić wrzącą wodą, np. kompot z mirabelek), zagotować, dodać przecier z czarnych porzeczek dla uzupełnienia wartości witaminowej kompotu. Do zalewy włożyć owoce, kompot szybko ostudzić. Kompot z owoców, które mają śliską lub owłosioną skórkę (węgierki, mirabelki, wiśnie, morele, brzoskwinie, renklody), przetrzeć przed podaniem choremu.

Uwagi:

Pasteryzowany przecier z porzeczek lub inny wysokowitaminowy dodatek


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER