Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Leniwe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Twaróg Śmietankowy Garwolin 450 gramów
jajko 2 sztuk
mąka pszenna 1 szklanek
Cukier Wanilinowy 1 sztuk
cukier zwykły 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Twaróg przetrzeć przez sito lub rozgnieść widelcem. Dodać jajko, mąkę, cukier wanilinowy. Masa może się lepić, ale im mniej mąki dosypiemy, tym lepiej. Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką pszenną, uformować wałeczek, lekko spłaszczyć. Nożem odkrajać kawałki, wrzucać na lekko posolony wrzątek, gotować chwilę do wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem, posypane grubym cukrem i cynamonem, lub jak lubimy

Uwagi:

Idealny przepis

Autor: Sonne

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER