Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Serowe ciasteczka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
margaryna 15 dekagramów
jajka 2 sztuk
ser żółty Edamski MSM Mońki w bloku 30 dekagramów
sól do smaku gramów
ser żółty Edamski MSM Mońki w bloku 15 dekagramów
serek czosnkowy 15 dekagramów
pieprz do smaku gramów
płatki migdałów opcjonalnie gramów

Wykonanie:

Przygotuj ciasto łącząc ze sobą ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, mąkę, margarynę, sól i jajka. Zagnieć ciasto i włóż je na 10 minut do lodówki. Ze startego sera żółtego i serka czosnkowego przygotuj nadzienie. Dopraw pieprzem do smaku. Rozwałkuj cienko ciasto, szklanką wykrajaj kształt ciasteczek. Na połowie z nich połóż po łyżeczce nadzienia, przykryj pozostałymi krążkami i dociśnij brzegi, tak by nadzienie nie wyciekało. Ciastka posyp płatkami migdałów. Piecz ok. 15-20 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Uwagi:

Do ciasta wykorzystaj większą porcję sera żółtego!

Autor: Gastrosfera

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER