Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gulasz piwny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz czarny według uznania
sól według uznania
chleb razowy 40 gramów
piwo 500 mililitrów
kminek 1 łyżek deserowych
olej słonecznikowy 50 mililitrów
cebula 2 sztuk
papryka 1 łyżek stołowych
mięso wieprzowe 50 dekagramów

Wykonanie:

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką.Obie cebule obierz i pokrój w drobną kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj około 45 minut na małym ogniu. Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawać z knedlami bułczanymi.

Uwagi:

Mięso wieprzowe najlepiej łopatka,podała, że 40 gramów chleba, czyli 1 kromka, cebula powinna być duża.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aniabnh

Data: 2008-11-26

wspaniały jest ten gulasz :) z ziemniakami też można podawać :D POLECAM

Autor: IWONA B.

Data: 2007-12-28

PYSZNY CAŁY DZIEŃ MNIE PO TYM KRĘCIŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : }

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER