Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Ucierane ziemniaki ze śmietaną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 4-5 łyżek stołowych
posiekana natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

1.Obrać i umyć ziemniaki pod bieżącą wodą.
2.Pokroić cebulę w drobną kostkę , rozłożyć na dnie garnka a na niej ułożyć ziemniaki , zalać wod i ugotować do miękkości .
3. Po ugotowaniu odlać wodę posolić ziemniaki z cebulą , dodać masło , śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
4.Całość dobrze utrzeć na masę i podawać do pieczonych mięs.

Autor: agnmid

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER