Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka trochę inaczej

Opis:

Szarlotka jest przepyszna i aż trudno uwierzyć, że tak prosto można ją zrobić :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 2 szklanek
kasza manna 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
masło roślinne 1 kostek
jabłka 2 kilogramów
Cynamon według uznania

Wykonanie:

Sypkie składniki mieszamy w misce. Blachę smarujemy dokładnie masłem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z cynamonem. Masło kroimy na cieniutkie wiórki.
Na blachę wykładamy więcej niż 1/3 wymieszanych suchych składników, na to połowę jabłek i znowu suche składniki (połowę pozostałej ilości). Na suche składniki połowę wiórek z masła, znowu jabłka, resztę suchych składników i na samą górę drugą połowę wiórek z masła.
Całość pieczemy w 180 stopniach przez jakieś 60 minut

Uwagi:

Ewentualnie można zrobić tylko jedną warstwę jabłek i więcej such składników przeznaczyć na dno i na wierzch, a masło całe ułożyć na górze.

Autor: pacia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER