Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pieczony kurczak nadziewany śliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
śliwki suszone 200 gramów
majeranek według uznania
estragon według uznania
oliwa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umytego, osuszonego kurczaka natrzeć solą oraz ziołami. Umyte, moczone przez 60 minut śliwki osączyć. Napełnić kurczaka śliwkami. Spiąć szpilkami lub zszyć. Skropić oliwą i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 75 minut w nagrzanym piekarniku, skrapiając kilkakrotnie wodą. Podawać z ziemniakami i surówką z marchwi oraz jabłka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER