Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Śledzie marynowane w winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety ze śledzia (matias-korzenne) 6 sztuk
przecier pomidorowy 100 gramów
wino czerwone 300 mililitrów
cukier 1 szklanek
olej sojowy 3 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
goździki 9 sztuk
ananasy konserwowe 0,5 puszka
cebulki marynowane (duży słoik) 1 sztuk
winogrona ciemne 300 gramów

Wykonanie:

Osączone filety pokroić na małe kawałki. Winogrona oczyścić.
Na rozgrzany w głębokiej patelni olej włożyć przecier pomidorowy i podsmażyć. Dodać cukier i mieszając, smażyć. Wlać wino, włożyć goździki, pokrojone ananasy i pieprz. Delikatnie mieszając, odparować zalewę o 1/3 objętości.
Włożyć cebulki oraz winogrona i oprószyć pieprzem. Zagotować, uważając, aby owoce się nie rozpadły.
Przełożone do miski kawałki śledzia zalać przygotowanym sosem.
Danie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, aby śledź był wonny i aromatyczny. Podawać z pieczywem ciemnym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER