Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Śledzie marynowane z jajeczkami przepiórczymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 4 sztuk
jajeczka przepiórcze 8 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
ocet z czewronego wina 0,5 szklanek
gorczyca 1 łyżek deserowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
ziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie mielone 0,25 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
goździki mielone 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Wykonanie:

Marynata: wymieszać ocet z 1,5 szklanki wody, dodać pokrojona w talarki cebulę oraz przyprawy i zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Ugotowane na twardo jajeczka, ostudzone obrać.
Opłukane, osuszone filety śledziowe przekroić każdy wzdłuż na pół i owinąć nim jajeczko.
Zawijasy śledziowe spiąć wykałaczkami, ułożyć ciasno w słoju i zalać marynatą. Dobrze zamknąć i odstawić n a24 godziny do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER