Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Smażone śledzie w zalewie octowej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śledzie 700 gramów
ocet winny 200 mililitrów
cebula 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
cukier 4,5 łyżek deserowych
liść laurowy 3 sztuk
ziarenka gorczycy 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowych
ziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowych
mąka 0,75 szklanek
olej według uznania

Wykonanie:

Małe, solone śledzie oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Oczyszczona cebulę i marchewkę pokroić na plastry.
Zagotować o,75l wody z warzywami, cukrem oraz przyprawami. Wymieszać z octem i wystudzić.
W dużym słoju ułożyć ryby i zalać marynata. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER