Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Serowe ślimaczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory suszone w oleju 4 sztuk
oliwki zielone 40 gramów
ser feta 100 gramów
mąka 300 gramów
tymianek 3 gałązki
rozmaryn 2 gałązki
serek homogenizowany naturalny 100 gramów
jogurt naturalny 300 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
mleko 6 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
twarożek 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Osączone 3 sztuki pomidorów pokroić w kostkę, a 30g oliwek pokroić w plasterki. Rozkruszyć fetę, oczyszczone zioła kilka gałązek odłożyć, a resztę posiekać. Serek homogenizowany wymieszać z ziołami, pokrojonymi oliwkami oraz pomidorami i oliwą. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Twarożek wymieszać z mlekiem, olejem oraz łyżką soli, dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować go na prostokąt. Posmarować wierzch ziołowym twarożkiem i zrolować ciasto zaczynając od dłuższej strony. Pokroić roladę na 20 części. Rozłożyć ślimaczki na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach. Lekko przestudzone udekorować pozostałymi ziołami, oliwkami oraz pomidorami. Podawać na ciepło lub zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER