Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sernik z mandarynkami i kokosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mandarynki 2 puszka
masło 100 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 175 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
kasza manna 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
konfitura morelowa 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 2 sztuk
wiórki kokosowe 40 gramów
ser mielony 750 gramów

Wykonanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka, kaszę manną oraz budyń, stopniowo ser oraz skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać.
Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Dodać osączone mandarynki i wymieszać. Średniej wielkości tortownicy natłuścić i obsypać kaszą manną. Przełożyć do niej masę serową i wyrównać. Piec 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Po 40 minutach pieczenia, sernik można na wierzchu przykryć pergaminem, aby zbytnio się nie wysuszył.
Podgrzaną konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią brzeg sernika, następnie oprószyć uprażonymi wiórkami kokosowymi. Można ciasto podawać z bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER