Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Seler z pomarańczą i awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomarancze 2 sztuk
awokado 3 sztuk
seler naciowy 3 łodyga
sok z cytryny według uznania
melisa według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
winiak 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
curry według uznania
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte awokado przekroić i usunąć pestkę, a z miąższu specjalna łyżeczką uformować kulki. Przełożyć je do salaterki i skropić połową soku z cytryny. Obrane pomarańcze podzielić nja cząstki, usunąć błonki oraz pestki i wymieszać z awokado. Umyty seler pokroić na cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny.
rozetrzeć oliwę z winiakiem na gładka emulsję. Doprawić sokiem z cytryny lub octem, sola oraz szczyptą cukru i curry.
Połączone awokado z pomarańcza i selerem wymieszać z sosem i wstawić na 30 minut do lodówki. Posypać listkami melisy i podawać z pieczonym mięsem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER