Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Pomidory z brokułami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 3 sztuk
brokuły 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
śmietana 4 litrów
musztarda gruboziarnista 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
listki bazylii 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczone brokuły włożyć do litra osolonego wrzątku, ustawiając je w naczyniu tak, by różyczki wystawały ponad powierzchnie, a obrane wcześniej głąby zmiękły. odcedzone podzielić na małe cząstki, a głąby pokroić w krążki. Oczyszczony czosnek zmiażdżyć z odrobina soli i połączyć z brokułami.
Wymieszać śmietana z musztarda, doprawić solą, cukrem oraz pieprzem. tym sosem polać połączone składniki sałatki. Posypać posiekaną natką oraz bazylią. Podawać do dań jarskich, mięs na zimno, wędlin i innych przystawek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER