Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Omlet po antylsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 8 sztuk
sól 0.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
woda według uznania
boczek 10 dekagramów
cebula 0.5 szklanek
papryka 1 sztuk

Wykonanie:

1. Jaja ubić z solą, pieprzem i wodą. 2. Boczek smażyć na średnim ogniu przez 5 min. 3. Skwarki przełożyć na talerzyk. Na patelni pozostawić 3-4 łyżki tłuszczu. 4. Ułożyć cebulę i paprykę, smażyć na małym ogniu przez 10 min., nie dopuszczając do zrumienienia. 5. Wlać jaja i dalej smażyć na małym ogniu, gdy omlet zetnie się od spodu, unieść szerokim nożem jego brzeg tak, aby reszta masy spłynęła na dno patelni i smażyć dalej. 6. Omlet złożyć na pö. 7. Podawać posypany skwarkami z boczku i grzankami. Proporcje dla 4 osób

Uwagi:

Boczek surowy posiekać, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ewelosa

Data: 2008-12-11

Napewno taki omlecik musi być dobry - i chyba w sobotę sobie taki zrobię. Tylko ciut mniejszy :)

Autor: ibeata

Data: 2008-12-11

pyszne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER