Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pieczone, marynowane żeberka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1,5 kilogramów
keczup ostry 1,5 szklanek
sos sojowy grzybowy 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
miód 2 łyżek stołowych
listki rozmarynu 1 łyżek deserowych
tymianek suszony 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony, posiekany czosnek wymieszać z keczupem, sosem sojowym, miodem, posiekanym rozmarynem oraz tymiankiem i odstawić.
Opłukane, osuszone żeberka podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i posmarować przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 24 godziny, od czasu do czasu obrócić.
Po wyjęciu z marynaty piec na ruszcie, przewracając i smarując marynatą, aż mięso będzie miękkie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER