Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Wołowe kotleciki z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 600 gramów
pieczarki 150 gramów
dymka 1 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na łyżce oleju, aż płyn odparuje. Dodać posiekaną dymkę ze szczypiorkiem oraz masło i chwilę smażyć, ostudzić. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z mięsem. Uformować z masy płaskie, okrągłe kotlety i wstawić na 30 minut do lodówki. Posmarować olejem i upiec

Uwagi:

Kotleciki można też wykorzystać do kanapek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER