Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Omlet hiszpański

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 6 łyżek deserowych
ziemniaki 0.5 kilogramów
sól 1.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
jajka 6 sztuk
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

1. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz. 2. Ziemniaki układać warstwami posypując 1 łyżeczką soli i szczyptą pieprzu. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min. 3. Zdjąć pokrywkę i smażyć ziemniaki dalej przez 10 min. 4. Jaja ubić z resztą soli i pieprzu, wlać do. ziemniaków, lekko zamieszać. 5. Smażyć, aż jaja będą od dołu ścięte, wówczas ostrożnie przewrócić. 6. Podawać omlet przybrany zieloną pietruszką lub szczypiorkiem, z surówka z sezonowych jarzyn, w sosie, winegret. Proporcje dla 3--4 osób

Uwagi:

Ziemniaki obrane i pokrojone w plasterki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER