Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Surówka z pieczarek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka 25 dekagramów
szalotka 10 dekagramów
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
oliwa 0.5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cebulki obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać. Posolić, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki umyć bardzo dokładnie, oczyścić starannie i od razu spłukać przegotowaną gorącą wodą. Osączyć, skropić sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Drobniutko posiekać, skrapiając sokiem cytrynowym. Wymieszać z oliwą, szalotkami i pietruszką. Przyprawić solą do smaku. Wstawić na ok. 20 min do zamrażarki lub do lodówki blisko zamrażalnika. Podawać po oziębieniu do potraw z mięsa, jajek i ryb.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER