Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krewetki z mango i awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki królewskie 8 sztuk
olej sezamowy 1 łyżek stołowych
cukier trzcinowy 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
mango 1 sztuk
awokado 1 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, podgotowane krewetki podsmażyć na patelni lub podpiec na grillu po 2 minuty z każdej strony.
Wymieszać olej z cukrem, oczyszczoną, posiekaną chili oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem, roztrzepać widelcem i wstawić do lodówki.
Obrane mango pociąć w cienkie i długie paseczki, a obrane awokado w słupki. Owoce skropić sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.
Oczyszczone, osuszone listki sałaty porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczoną marchew pokroić w cieniutkie słupki.
Na dnie salaterek lub pucharków ułożyć sałatę, wymieszana z marchewką, a na wierzchu krewetki. Skropić dressingiem i udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER