Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pierogi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 40 dekagramów
jajko 2 sztuk
woda według uznania
grzyby suszone według uznania
kasza gryczana 25 dekagramów
twaróg 35 dekagramów
tłuszcz 1.5 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
słonecznik ziarno 10 dekagramów

Wykonanie:

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać przesmażoną uprzednio cebulę, pieprz, przyprawy i 1 jajko. Zagnieść ciasto jak na pierogi, cienko rozwałkować(mąka, woda, 1 jajko), układać nadzienie, zawijać brzegi, zacisnąć i wykrawać szklanką niewielkie pierogi. Ugotowane polać stopioną słoniną.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-15

Aby ciasto było miękkie polecam dodać ok 1 łyzkę stołową oleju

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER