Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Jabłka z mandarynkami, winogronami i pesto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 3 sztuk
winogrona białe 1 szklanek
mandarynki 2 sztuk
sos pesto 3 łyżek stołowych
szczypiorek 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
sezam 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Obrane 2 jabłka posiekać, a trzecie pokroić w cienkie plasterki, wszystkie skropić sokiem z cytryny. Obrane mandarynki podzielić na cząstki. Na suchej patelni zrumienić sezam. Dno i boki salaterki obłożyć plasterkami jabłka, a do środka wrzucić posiekane jabłka, wymieszać z winogronami i cząstkami mandarynek. Sosem pesto polać sałatkę, posypać posiekanym szczypiorkiem i sezamem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER