Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Surówka z kapusty czerwonej i białej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 300 gramów
cebula 1 sztuk
kapusta biała 200 gramów
orzechy włoskie 40 gramów
jogurt natyralny 0,5 szklanek
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone kapusty poszatkować, sparzyć i włożyć do salaterki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki. Kilka orzechów odłożyć, a resztę posiekać. Wymieszać orzechy oraz cebulę z kapusta.
Utrzeć jogurt z musztardą, sokiem z cytryny i oliwa, doprawić solą oraz pieprzem. Polać sałatkę częścią sosu, przełożyć do salaterki i udekorować odłożonymi orzechami. Pozostały sos podać osobno. Podawać jako dodatek do wieprzowiny lub wołowiny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER