Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z sosem koperkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sałata lodowa 1 sztuk
jajka (ugotowane) 2 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
koperek 0,5 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić w grubą kostkę. Oczyszczoną, osuszona sałatę porwać na kawałki. Sparzone obrane pomidory każdy pociąć na 8 cząstek. Oczyszczonego ogórka pokroić w półplasterki. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w plasterki. Opłukany koperek oraz szczypiorek posiekać.
Wymieszać majonez z jogurtem oraz koperkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Do salaterki przełożyć składniki sałatki, polać sosem, wymieszać i posypać szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER