Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kotlety wieprzowe zapiekane

Opis:

Danie smaczne i jest to miła odmiana od tradycyjnych kotletów schabowych na obiad :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 4 sztuk
pieczarki 100 gramów
białe wytrawne wino 100 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
tarty parmezan 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
zabek czosnku 1-2 ząbki
mielony koper włoski 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i koprem włoskim, skropić cytryną. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem, dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować.
Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, ułożyć kotlety, polac sosem, posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 min.

Uwagi:

Podawć z ryżem, frytkami lub makaronem.

Autor: Donias

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER