Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Schab po piekarsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab bez kości 600 gramów
cebule 4 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
posiekana natka pietruszki 2 łyżek stołowych
białe wytrawne wino 140 mililitrów
masło 2-3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w wysmarowanej masłem bryfannie, obłożyć plasterkami masła. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika na 20-25 minut, w czasie pieczenia skarpiać winem.
Obrane ziemniaki pokroić w plastry, przelać wrzątkiem. Obrane cebule drobno posiekać. Po 25 min. pieczenia posypać schab cebulą, obłożyć ziemniakami, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć kawałkami masła i piec następne 30-40 min.
Przed podaniem pokroić mięso w ukośne plastry i posypać natką pietruszki.

Autor: Donias

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER