Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Polędwiczki w sosie winno-pomidorowym

Opis:

Danie można podawać z młodymi ziemniaki lub z zielonymi szparagami ze smażoną bułką tartą na maśle
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
pieczarki 100 gramów
wino wytrawne białe 100 mililitrów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
masło 0,5 kostek
czonek 2-3 ząbki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa do mięsa wieprzowego 1 szczypta

Wykonanie:

Polędwiczki wieprzowe opłukać i pokroić na porcje ukośnie. Doprawić pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Tak przygotowane mięso przełożyć do rozgrzanego rondla z masłem. Mięso powinno byc zanurzone w maśle. Podsmażyć na dużym ogniu. W międzyczasie przygotować pieczarki: umyć i pokroić w plastry. Przez praskę do czosnku przecisnąć 2-3 ząbki czosnku. Do zrumienionego mięsa dodać pieczarki i poczekać, aż się poduszą. Następnie dodać czosnek i podlać winem. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Dodać na koniec sól i dusić pod przykryciem.

Autor: Donias

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER