Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z bryndzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
naleśniki 8 sztuk
bryndza owcza 300 gramów
szczypiorek 1 pęczek
masło według uznania
oscypek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Farsz: wymieszać bryndzę z posiekanym szczypiorkiem lub boczkiem podsmażonym z cebulą albo posiekanymi listkami mięty. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest za gęsta, można dodać trochę śmietany.
Posmarować masą naleśniki, poskładać w koperty lub rulony. Podsmażyć na maśle, podawać posypane startym oscypkiem z kurkami w śmietanie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER