Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Przysmak z wątróbek i kaczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
liście sałaty według uznania
pierś kaczki 2 sztuk
wątróbki drobiowe 350 gramów
szalotki 3 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jabłka 2 sztuk
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
śmietana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, osączone liście różnych sałat porwać na kawałki. umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Wątróbki oczyścić z błon. Oczyszczone szalotki pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła, dodać wątróbki i razem smażyć. Zdjąć z patelni, oprószyć solą oraz pieprzem. Umyte winne jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i usmażyć na tłuszczu ze smażenia wątróbek. Na drugiej patelni, na reszcie roztopionego masła ułożyć piersi kaczki skórka do dołu i smażyć, aż większość tłuszczu się wytopi, przewrócić i usmażyć z drugiej strony. Pokroić w cienkie plastry i razem z wątróbkami oraz jabłkami ułożyć na liściach sałaty. Polać sosem utartym z oleju, octu, musztardy, śmietany, szczypty soli oraz pieprzu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER