Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kulebiak kruchy z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 30 dekagramów
tłuszcz 6.5 łyżek stołowych
cukier 1.5 łyżek stołowych
śmietana 3.5 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
sól według uznania
grzyb 60 dekagramów
cebula 1 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać śmietanę. Gdy przestygną - dodać przyprawy, tartą bułkę i jajo. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i rozwałkować. Nałożyć wzdłuż nadzienie (grzyby, cebulę,1.5 łyżki tłuszczu, tarta bułka, śmietana, pieprz, sól), zawinąć brzegi (nadając kształt podłużny), posmarować rozmieszanym jajem i upiec w piekarniku. Podawać kulebiak z surówkami, polany tłuszczem, z sosami lub do zup czystych.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mikolaj

Data: 2009-12-24

no a jak długo piec?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER