Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Kwaśnica na żeberkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
kapusta kiszona 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 sztuk
por 0,5 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
ziemniaki 500 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte żeberka ugotować w całości w 2 litrach wody razem z kapustą i oczyszczonymi, pokrojonymi warzywami, listkiem laurowym oraz zielem angielskim. Obrane ziemniaki ugotować osobno. Zasmażkę przygotować z masła i maki, rozprowadzić 2 łyżkami wody z ziemniaków, gdy żeberka i warzywa będą już miękkie zaprawić nią zupę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kminkiem. Podawać z całymi ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER